Parketta Express

Padló és parketta áruház

Szállítási feltételek Általános szerződési-és szállítási feltételek

Általános szerződési-és szállítási feltételek

Email Nyomtat PDF

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) a COMPACT-HU Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság. (székhelye: 6728 SZEGED Dorozsmai út 30.; cégjegyzékszám: 06-09-011266 Csongrád Megyei Bíróság mint Cégbíróság által kiadott adószáma: 13945358-2-06; elérhetőségek ( Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet. ), Tel/Fax: +36 62/462-414, 62/313-463); továbbiakban: Kereskedő) és a COMPACT-HU Kft. által nyújtott kereskedelmi szolgáltatásokat igénybe vevő Ügyfél (a továbbiakban: Ügyfél) jogait és kötelezettségeit tartalmazza. (Kereskedő és Ügyfél a továbbiakban együttesen: Felek).

1. Általános tudnivalók, a Felek közötti szerződés létrejötte

1.1. A jelen ÁSZF hatálya kiterjed a Magyarország területén nyújtott minden olyan kereskedelmi szolgáltatásra, amely a www.parkettaexpress.hu domain-név alatt található katalógusban található. Továbbá jelen ÁSZF hatálya kiterjed minden olyan kereskedelmi ügyletre Magyarország területén, amely jelen szerződésben meghatározott Felek között jön létre.

1.2. A katalógusból történő vásárlás elektronikus úton (e-mail) leadott megrendeléssel lehetséges, a jelen ÁSZF-ben meghatározott módon.

1.3. A katalógus szolgáltatásait bárki jogosult igénybe venni, amennyiben a rendeléskor megadott adataival  vagy a főoldalon érvényesen és sikeresen regisztrálja magát, továbbá magára nézve kötelezőnek ismeri el a jelen ÁSZF-ben foglaltakat.

1.4. A megrendelés leadására kizárólag elektronikus levélben, vagy faxon van lehetőség. A Felek közötti szerződés az áru megrendelése után jön létre. A Felek között az áru megvásárlásával magyar nyelven létrejött szerződés írásban foglalt szerződésnek minősül, a Kereskedő azt az adatbázisában tárolja. A Kereskedő adatbázisából a megrendelés utólag visszakereshető.

2. Regisztráció

2.1. A megrendelő adatait a nyitó oldalon a Regisztráció alatt, vagy a Kapcsolat menű alatti ajánlatkérés közben is gyorsan és egyszerűen megadhatja. .

2.2. A Kereskedőt az Ügyfél által tévesen és/vagy pontatlanul megadott adatokra visszavezethető szállítási késedelemért, illetve egyéb problémáért, hibáért semminemű felelősség nem terheli. A hibásan rögzített adatok és az aktív rendelést érintő adatok megváltoztatására elérhetőségeink valamelyikén van lehetőség.

3. Megrendelés

3.1. A vásárolt termékek lényeges tulajdonságait, jellemzőit, a termékek használatára vonatkozó utasításokat a konkrét árucikk termék adatlapjáról, illetve a termékhez mellékelt magyar nyelvű használati utasításból lehet részletesen megismerni. Az ismertető leírás esetleges pontatlanságáért nem vállalunk felelősséget, a feltüntetett képek helyenként illusztrációk. A vételár mindig a kiválasztott termék mellett feltüntetett bruttó ár, a feltűntetett árak nem minősülnek közvetlen árajánlattételnek. Az esetleges elírásokból eredő károkért a Kereskedő nem vállal felelősséget. Ha a vásárlás előtt a termékkel kapcsolatban kérdése merülne fel, üzletünk/irodánk készséggel áll rendelkezésére bármely elérhetőségén. Az általunk forgalmazott termék – ahol ezt a jogszabályok előírják – használati utasítását a termékhez mellékeljük. Ha véletlenül nem kapná kézhez az áruval együtt a kötelező használati utasítást, azt azonnal – mielőtt az árut használatba veszi – jelezze, pótoljuk. Amennyiben az áruházban található bármely áru minőségével, alapvető tulajdonságával, használatával, használhatóságával kapcsolatban, a weboldalon közölteknél több információra van szüksége, kérjük forduljon hozzánk, elérhetőségeink valamelyikén.

3.2. A vételár mindig a kiválasztott termék mellett feltüntetett, 27% ÁFA-t tartalmazó összeg. A termékek vételára nem tartalmazza a kiszállítás költségét! Nem áll módunkban különféle ajándékokat és ingyenes, az adott megvásárolt termékhez köthető kiegészítőket biztosítani Vásárlóink felé!!

3.3. A katalógusból megrendelhető termékek ármegváltoztatásának jogát a Kereskedő fenntartja azzal, hogy a módosítás a katalógusban történő megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A módosítás a már megrendelt termékek vételárát kedvezőtlenül nem befolyásolja. Átutalással történő fizetés kezdeményezésekor, az elektronikus fizetési értesítő kiküldése és a termék átvétele közti időszakban bekövetkezett árcsökkenés esetén nem áll módunkban pénzt visszatéríteni. Az átutalásos fizetési tranzakció biztonsági ellenőrzése minimálisan 24 órát vesz igénybe, a termék átvétele csak ezt követően lehetséges. Amennyiben a Kereskedő minden gondossága ellenére hibás ár kerül a katalógus felületére, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, pl. a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő "0" Ft-os vagy "1" Ft-os árra, akkor a Kereskedő nem köteles a terméket hibás áron szállítani, hanem felajánlhatja a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében az Ügyfél elállhat vásárlási szándékától.

3.4. A megrendelést Kereskedő katalógusán keresztül az Ügyféltől akkor fogadja el, ha az Ügyfél a megrendeléshez szükséges valamennyi adatot maradéktalanul megadja. A Kereskedőt az Ügyfél által tévesen és/vagy pontatlanul megadott rendelési adatokra visszavezethető szállítási késedelemért, illetve egyéb problémáért, hibáért semminemű felelősség nem terheli.

3.5. Az Ügyfél a megrendelés leadásakor kijelenti, hogy a jelen Általános Szerződési Feltételeket  elfogadja és magára nézve kötelezőnek ismeri el.

3.6. Kereskedő az Ügyfél vételi ajánlatának (megrendelésének) elküldését követően, automatikusan megrendelés visszaigazolást küld Ügyfél részére. Amennyiben e visszaigazolás az ajánlat elküldésétől számított 48 órán belül Ügyfél részére nem érkezik meg, akkor a Szolgáltató ajánlati kötöttsége, illetve az Ügyfél bárminemű kötelezettsége minden további feltétel nélkül, automatikusan megszűnik.

3.7 Ügyfél tudomásul veszi, hogy Kereskedő a raktáron nem található áruira vonatkozóan / írásos megrendelés esetén, az árut EGYEDILEG RENDELI MEG.

4. Szállítási és fizetési feltételek

4.1. A Kereskedő a megrendelt terméket igény szerint,  házhoz szállítja vagy a saját gépjárművével vagy a szerződött Futárszolgálat igénybevételével. A szállítási díjat az Ügyfél viseli oly módon, hogy a szállítási díj a megrendelési összesítőn, a megrendelés visszaigazoláson és a számlán feltüntetésre kerül. Ez alól kivételek budapesti megrendelőink, amennyiben megrendelésük értéke eléri a bruttó 100.000,-Ft-ot. Ebben az esetben a kiszállítás INGYENES, KIZÁRÓLAG A FŐBEJÁRATI KAPUIG !! FELHÍVJUK FIGYELMÜKET, HOGY KIZÁRÓLAG A KISZÁLLÍTÁSI HELYSZÍN BEJÁRATI KAPUJÁIG SZÁLLÍTUNK! AZ ÉPÜLETBE TÖRTÉNŐ BE-ÉS FELSZÁLLÍTÁST NEM TARTALMAZZA A KISZÁLLÍTÁSI DÍJ ÉS EZ SEMMI FÉLE ESETLEGES ALKU, VAGY  VITA TÁRGYÁT NEM KÉPEZHETI!  Köszönjük megértésüket!

4.2. Kereskedő a rendelés teljesíthetőségét követően lehetőséget biztosít Ügyfélnek a kiszállítási időpont megválasztására, mely nem konkrét időpontot jelöl, csak közelítő szállítási intervallum kiválasztására szolgál. Meghatározott órára történő kiszállítást a Kereskedőnek nem áll módjában vállalni.

4.3. Az Ügyfél termékmegrendelés esetén köteles a kiszállítás időpontjában a csomagot tételesen ellenőrizni és hiánytalan teljesítés esetén az átvételi elismervényt aláírni. Ezt követően hiányosságokra vonatkozó reklamációt a Kereskedőnek nem áll módjában elfogadni. A kiszállítással és a megrendelési tételekkel kapcsolatos kifogásokat, kérjük még a Szállítmányozó jelenlétében, jegyzőkönyv felvételével dokumentálni.

4.4. A katalógusból megrendelt termékeket a Szolgáltató az Ügyfélnek e-mailben küldött rendelési visszaigazolásban szereplő helyszínre teljesíti.

4.5. Az  Ügyfél az általa megrendelt árut előre utalással, vagy utánvéttel az áru átvételekor tudja  rendezni. Ennek módjáról a kereskedővel egyeztet, a számla kiállítása előtt.

5. Garancia, szavatosság

5.1. A jótállásra és a szavatosságra a Polgári törvénykönyvről szóló, többször módosított 1959. évi IV. törvényben és az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX.22.) számú kormányrendeletben foglalt mindenkor hatályos rendelkezései az irányadók.

5.2. A COMPACT-HU Kft. által forgalmazott burkolatokra a gyártók által vállalt  garancia idők az érvényesek.

5.3. Garanciális ügyintézés:

5.3.1. A Compact-HU Kft. által értékesített burkolat meghibásodása esetén, minden garanciális hiba bejelentést kizárólag írásban(!) fogadunk el, a vásárlást igazoló eredeti számla, vagy blokk felmutatásával! A garanciális igényt, a hiba bejelentésétől számított 30 napon belül, igazolhatóan jelezni kell. A reklamáció befogadása előtt fenntartjuk a jogot arra, hogy helyszínen a hibát megtekintsük, vagy az általunk megbízott személlyel megvizsgáltassuk!

5.3.2. A Compact-HU Kft. által értékesített, de más cég (kivitelező) által beépített  burkolatok, kiegészítők  meghibásodása esetén, először a kivitelezőt kell értesíteni, aki megállapítja a hiba okát. Kivitelezési hiba esetén a javítást az illetékes kivitelező cég (szakember) végzi. A vásárló a jótállási igényét csak a vásárlást igazoló számlával érvényesítheti. A kezelési útmutatóban leírtaktól eltérő használat, átalakítás, helytelen tárolás, elemi kár vagy egyéb eset miatt kialakult hibákért jótállást nem vállalunk. A termék garanciája az áru átvétel napján lép életbe. Amennyiben hibabejelentést tesz az ügyfél és a felmerülő probléma kivitelezési hibából ered, akkor a felmerülő kiszállási- és vizsgálati költséget az ügyfél köteles megtéríteni, (ennek összege bruttó 60.000,-Ft) amely költségét a hibásan teljesítő kivitelezővel rendez. A Jótállási és szavatossági igényét a kapcsolat menüpontban található elérhetőségeink bármelyikén jelezheti. A garancia soha nem ruházható át és minden esetben az első vásárlót illeti meg.

A garanciális igény elismerése esetén, vevő részére, üzletünkben ingyenesen biztosítjuk a hibás áru helyetti csereárut. Az újraburkolás költségét minden esetben a vevő viseli. Minden egyéb, a termékből származó kárra jelen garancia nem érvényesíthető.

6. Egyebek

6.1. A katalógus biztonsági foka megfelelő, használata nem jelent kockázatot, azonban javasoljuk, hogy tegye meg az alábbi óvintézkedéseket: használjon vírus védelmi szoftvereket friss adatbázissal, telepítse az operációs rendszer biztonsági frissítéseit. Az áruházban való vásárlás feltételezi az Ügyfél részéről az Internet technikai és műszaki korlátainak ismeretét és a technológiával együtt járó hibalehetőségek elfogadását.

6.2. A Kereskedő nem felelős semmilyen kárért, amely a katalógusra való csatlakozás miatt következett be. Az Ügyfelet terheli a számítógépe, illetve az azon található adatok védelmének kötelezettsége.

6.3. Adatvédelem: a Kereskedő az Ügyfél által rendelkezésre bocsátott adatokat célhoz kötötten, kizárólag a megrendelés teljesítése és az esetlegesen létrejövő szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja. A Kereskedő az Ügyfél adatait harmadik félnek nem adja ki, kivéve, ha a szerződés teljesítésekor a harmadik fél a Kereskedő alvállalkozójaként/közreműködőjeként jár el. A Kereskedő az Ügyfél adatainak kezelésekor a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény mindenkor hatályos rendelkezései szerint jár el.

6.4. A Kereskedő bármikor jogosult jelen ÁSZF feltételeit egyoldalúan módosítani. Az esetleges módosítás a katalógusban történő megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba.

6.5. A szerződő Felek mindent elkövetnek annak érdekében, hogy az esetleges vitás kérdéseiket tárgyalások útján rendezzék. Amennyiben tárgyalásos úton nem lehetséges a jogvita rendezésére, szerződő Felek értékhatártól függően a Szegedi Városi Bíróság, illetve a Csongrád Megyei Bíróság kizárólagos illetékességének vetik alá magukat.

7. Egyéb fontos információk

7.1  Kérjük, hogy rendelés leadáskor körültekintően járjanak el. Igyekszünk a megadott paraméterekkel kalkulálva, a legoptimálisabb ajánlatot adni. Lehető legjobb a PONTOS felmért nettó m2-t és fm-t megadni, így jól tudunk végeredményt kalkulálni. Árut cserélni, vagy visszavásárolni (nem tetszés, vagy egyebek végett) nem áll módunkban, mivel az eladások többségében NEM AZONNALI RAKTÁRKÉSZLETRŐL értékesítünk!  Ez alól kivételek:  gyárilag sérült vagy minőségi hibás árucikkek, amelyeknél minőségi cserére vagyunk jogosultak a lehető legrövidebb határidő alatt! ! Kérjük az előbbiek szíves tudomásul vételét!